Tehnologija in inovacije

Vodilo delovanja in rasti podjetja AMIBIT predstavljajo inovacije, ki so plod lastnega znanja in razvoja ter jih v okviru lastnih rešitev prenašamo z vsakim projektom naprej do kupcev. Oblikovano imamo tudi raziskovalno skupino »AMIBIT RR«, ki skrbi za nenehni razvoj rešitev.

amibit

Krmilnik

Krmilnik je zasnovan na podlagi lastnega operacijskega sistema, ki je osnovan na Linuxovi platformi (specifikacija procesorskega modula: 2-jedrni ARM procesor, 512 MB RAM, 4 GB eMMC). Ker imamo lasten operacijski sistem, lahko za krmilnik razvijemo skoraj katerokoli funkcionalnost želimo, tako da imamo trenutno podprtih večino najbolj uporabljenih protokolov na aplikativnem nivoju.

Komunikacija s strežnikom deluje preko LAN, wifi ali mobilne povezave (narejena je tudi redundanca). Mobilna modula sta 2, in sicer 2G-GPRS in 4G (LTE NB-IOT). Komunikacija poteka preko visoko zaščitene simetrične in asimetrične enkripcije podatkov z uporabo šifrirnega ključa z 2048 ali 4096 biti. Šifrirani so tudi podatki na eMMC disku krmilnika, tako da ne more pridi do kraje podatkov in ključev tudi v primeru fizičnega dostopa do krmilnika in čipov.

Električni nivo komunikacije: RS232, RS485, M-bus, DALI, USB, ETH.
Programski nivoji komunikacije: Modbus, M-bus, DALI, IEC 62056, BACnet, Z-wave, Optolink
Električni nivo signalov: relejski izhod ≤9, digitalni izhodi ≤17, digitalni vhodi do 12-24 V ≤17, digitalni vhodi do 12V, 24 V in 220 V (preko optičnega ločilnika) ≤17, analogni izhodi ali vhodi 0-10 V ali 4-20 mA <9, PT100 in PT1000 <9.

Prednost: Osnova za platformo pametnega mesta ali pametnih stavb, ker je krmilnik modularno zasnovan in omogoča priklop poljubnega števila dodanih senzorjev in signalov za obdelavo in povezavo v spletni sistem.

Lasten razvoj rešitev in ključne opreme nam omogoča visoko fleksibilnost pri prilagajanju kupčevim potrebam in željam, saj nismo omejeni na tehnologije, protokole ali rešitve posameznega ponudnika ali proizvajalca.

Jedro naših rešitev predstavljata lastno razviti in patentiran modularni krmilnik AMIHUB ter programski del rešitev.